سئوالات متدوال

1- آیا برای ثبت ازدواج ایرانی در کانادا نیاز به ثبت ازدواج کانادایی هم هست یا خیر؟

برای ثبت ازدواج ایرانی بصورت رسمی و قانونی حتما ثبت ازدواج کانادایی هم لازم است و یکی از مدارک مورد نیاز دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن برای ثبت ازدواج داشتن Marriage Certificate  است.

2-در صورتی که یکی از عروس و داماد در کانادا و دیگری در ایران باشد آیا انجام عقد ازدواج در کانادا امکان پذیر است ؟

خیر حضور هر دو نفر در اینجا الزامی است و در چنین صورتی فرد موجود در کانادا میتواند به یکی از نزدیکان در ایران وکالتنامه بدهد تا عقد در ایران انجام بشود.

3-اینکه در اصطلاح عامیانه گفته میشود مهریه را کی داده و کی گرفته آیا صحیح است؟

این موضوع به هیچ وجه جنبه قانونی ندارد و داماد باید بداند که به محض انجام عقد ، عروس مالک وجه مهریه میشود هر چقدر که باشد و میتواند آن را از شوهر درخواست نماید و حتی قانونا میتواند تمکین و انجام وظایف زناشویی را به دریافت مهریه موکول نماید.

4- آیا ازدواج با یک فرد غیر ایرانی از نظر قوانین ایران امکان پذیر است؟

مطابق قوانین ایران زن ایرانی میتواند در صورت تایید نمایندگی یا دفتر حافظ منافع ایران با یک مرد غیر ایرانی ازدواج نماید.  مرد ایرانی نیز میتواند با زن غیر ایرانی ازدواج کند و در صورتی که مرد یا زن غیر ایرانی مسلمان نباشد ابتدا باید مسلمان شود و گواهی تشرف به اسلام برای او صادر شود و سپس عقد ازدواج انجام گیرد.

5-ثبت طلاق ایرانی در کانادا آیا می تواند بصورت یک طرفه انجام شود یا باید حتما بصورت توافقی و با امضاء زن و شوهر باشد؟

طلاق ایرانی در کانادا حتما باید با توافق طرفین باشد و اگر یکی از طرفین حضور نداشته باشد یا موافق طلاق نباشد انجام طلاق در کانادا میسر نیست و باید از طریق وکیل در ایران درخواست طلاق داده شود.

6-آیا برای ثبت طلاق ایرانی در کانادا انجام طلاق کانادایی هم لازم است؟

برای ثبت طلاق ایرانی بصورت رسمی و قانونی ثبت طلاق کانادایی هم لازم است و یکی از مدارک مورد نیاز دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن برای ثبت طلاق داشتن Divorce Certificate  است.

7- آیا ثبت وکالتنامه در کانادا امکان پذیر است یا حتما باید توسط دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن تایید شود؟

به دلیل اینکه در کانادا سفارتخانه ایران وجود ندارد وکالتنامه ها و سایر امور کنسولی حتما باید توسط دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن تایید و سپس به ایران ارسال شود.

8-آیا وکالتنامه پس از فوت موکل معتبر و قابل استناد است؟

خیر با فوت موکل وکالتنامه آثار و اعتبار خود را از دست می دهد.

9- آیا موکل می تواند وکیل خود را عزل نماید؟

با توجه به ماهیت عقد وکالت، هر یک از طرفین حق دارند هر وقت که بخواهند عقد را بر هم بزنند: وکیل می‌تواند استعفا کند و موکل نیز می‌تواند وکیل خود را عزل نماید و چنانچه برای وکالت مدتی هم تعیین شده باشد در اثنای همان مدت نیز می‌توان وکالت را بر هم زد. البته عزل وکیل توسط موکل در صورتی میسر است که در متن وکالتنامه قید بلاعزل ذکر نشده باشد.

10- درخواست گواهی عدم سوء پیشینه از ایران برای ایرانیان مقیم کانادا چگونه صورت می پذیرید؟

درخواست گواهی عدم سوء پیشینه در کانادا به دو شکل امکان پذیر است: بصورت حضوری در واشنگتن یا غیر حضوری.

-کسانی که مایل به انجام حضوری این پروسه می باشند این کار در دو مرحله انجام می شود

مرحله اول دریافت کد رهگیری در اینجاست که توسط دفتر ما قابل انجام است و مرحله دوم مراجعه نمودن به دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن و انجام انگشت نگاری در آنجاست.

-کسانی که امکان رفتن به واشنگتن را ندارند میتوانند این پروسه را بصورت غیر حضوری و پستی انجام دهند در این حالت انگشت نگاری در یکی از مراکز پلیس در شهر محل اقامت انجام می شود و مدارک لازم جهت ارسال به ایران به دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن ارسال می گردد.